Het aanbod podcasts groeit razendsnel, dagelijks staan er weer veel nieuwe interessante podcasts online. Door het tempo waarin er nieuwe podcasts online komen is de kans groot dat goede podcasts onopgemerkt voor je blijven. Vandaar dat wij de beste podcasts van 2020 hier voor je op een rijtje zetten.

In onze lijst vind je podcasts uit alle genres. Luister je graag spannende, grappige of leerzame podcasts? Deze lijst heeft het allemaal.

*De podcasts staan in willekeurige volgorde

Zelfspodcast

In de Zelfspodcast praten twee jeugdvrienden Sander Schimmelpenninck (hoofdredacteur van de Quote) en Jaap Siewertsz van Reesema (zanger en man van Kim Kötter) met elkaar alsof ze samen een drankje doen aan de keukentafel. Er is iedere week een hoofdonderwerp waar de vrienden het met elkaar over gaan hebben. Wat de podcast zo leuk maakt is de combinatie van echte vriendenhumor en het feit dat ze elkaars tegenpolen zijn. Ze zijn het vrijwel nergens met elkaar over eens wat tot mooie discussies lijdt.

Naast het gezellig ouwehoeren met elkaar zijn er ook een aantal vaste rubriekjes. ‘Het snoepje van de week’, waarin ze iedere week een knappe vrouw of man bespreken. ‘Ongevraagd advies’, waarin een BN’er de twee heren ongevraagd advies geeft over een bepaald onderwerp. En bij ‘Het business idee van jaap’ heeft jaap iedere week een ander business idee relevant aan het hoofdonderwerp.

Apple Podcasts
Spotify

Daders

Daders de podcast

In Daders spreekt journalist Cas de Jong van EenVandaag met 6 moordenaars, ex-TBS’ers en andere zware criminelen. Cas de Jong is vooral benieuwd wat er op zo een moment door iemands hoofd gaat. Daarom vraagt hij de daders om ons van begin tot eind te vertellen wat er die dag gebeurde en hoe hij/zij zich voelde. Hij is niet bang om kritische vragen te stellen, waardoor we een klein beetje een beeld krijgen van hoe iemand zich voelt voor, tijdens en na het plegen van een moord.

Apple Podcasts
Spotify

Man man man, de podcast

Man man man, de podcast is een podcast waarin drie vrienden en radiomakers Domien Verschuuren, Chris Bergström en Bas Louissen met elkaar bespreken hoe mannelijk ze eigenlijk wel of niet zijn. Er worden mooie gesprekken gevoerd, zoals wanneer Chris vertelt over de laatste momenten met zijn overleden moeder, maar de drie zijn ook niet bang om hard om elkaars fouten te lachen. De podcast is zelfs zo populair dat ze een theatertour van 14 shows compleet hebben uitverkocht. Dat de podcast populair is, is ook te merken aan het aantal prijzen dat ze gewonnen hebben. Zo ontvingen ze in oktober de award ‘Beste podcast’ bij de Online Radio Awards en wonnen ze in juni ook nog de Dutch Podcast Award.

Apple Podcasts
Spotify

Laura H. de podcast

Laura H de podcast

Het is dan wel een oudere podcast, maar wij vonden het zeker de moeite waard om nog even te noemen. Laura H. de podcast gaat over het kalifaatsmeisje uit Zoetermeer. Laura kiest er in 2015 voor om samen met haar man Ibrahim en haar kinderen richting het kalifaat van de Islamitische Staat te reizen.
Eenmaal aangekomen in Syrië blijkt het een grote nachtmerrie. Ze wordt mishandelt door haar man en zit dagen opgesloten in huis. Na een jaar weet ze samen met haar kinderen te ontkomen uit het kalifaat, maar eenmaal voorbij de muren is ze nog lang niet veilig.

In de podcast hoor je journalist Thomas Rueb, de vader van Laura en Laura zelf aan het woord. Vanaf de eerste aflevering zit je er helemaal in en is het lastig om de podcast stop te zetten. 

Apple Podcasts
Spotify

Een nijlpaard kon lachen

Een nijlpaard kon lachen

Waarom moest Waku Waku plotseling van de buis? De podcast ‘Een nijlpaard kon lachen’ gaat over een groot bewaard Hilversum’s geheim/complot. Michiel Eijsbouts gaat in drie afleveringen op zoek naar de waarheid achter het einde van Waku Waku. Michiel heeft veel verhalen gehoord van zijn oom Wim en gaat op zoek naar de waarheid. Oom Wim is altijd verantwoordelijk geweest voor de decors en heeft zich na het einde van Waku Waku doodgedronken, maar waarom?

Een nijlpaard kon lachen is een grappige podcast waarin we op een komische manier achter het geheim komen. In de podcast wordt onder andere gesproken met Henny Huisman en Ruth Jacott. De drie afleveringen zijn zeker de moeite waard!

Apple Podcasts
Spotify

Categories:

Tags:

Comments are closed